1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

сряда, 20 септември 2017 г.

Панирани свински котлети на фурна


Необходими продукти:

1 и ½ чаени чаши панко галета (около 2 филии бял хляб смлян с блендер на ситни трохи)
2 супени лъжици зехтин
4 обезкостени котлети
1 чаена лъжичка сушен босилек
½ чаена лъжичка пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус
4 супени лъжици песто Дженовезе

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220⁰. Разстелете панко галетата в тава застлана с хартия за печене. Изпечете трохите, като ги разбърквате от време на време, докато станат златисто кафяви, около 7-10 минути ще са достатъчни. Прехвърлете трохите в поднос и ги овкусете със сол, пушен червен пипер и сушен риган. Намалете фурната на 200⁰С.
Котлетите притиснете добре с пръсти, за да се отпусне малко месото. Овкусете ги добре със сол, черен пипер и ги намажете добре от всички страни с пестото. След това, оваляйте котлетите добре в трохите. Подредете ги върху същата тавичка за печене, върху която изпекохте панко галетата. Полейте месото отгоре с тънка струйка зехтин.

Печете панираните котлети в предварително загрятата фурна в продължение на 10-15 минути, не прекалявайте, за да остане месото сочно.
Сервирайте ги, докато са още топли.

Да ви е сладко!

7 коментара :

  1. Изглежда чудесно, Танче! Браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Ще ги направя в събота за децата и ще споделя. Изглежда превъзходно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам, да споделиш, Мими :)
      Благодаря ти!

      Изтриване
  3. Любимите ни! Отдавна ги правя на фурна, с друга панировка, но наистина са много вкусни печени.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да си призная това ми е втори опит, след един преди време, когато от страх, че няма да се изпекат ги препекох и ги яде кучето :), защото не можеха да се дъвчат изобщо. Но този път, месото беше крехко, добре овкусено и много сочно, чудно! Доволна съм и затова споделих рецептата.
      Благодаря ти, Тили :)

      Изтриване
  4. Танче,
    отдавна съм приключила в нашия дом с панираните и пържени храни.Но така панирани и запечени на фурна котлети ще пробвам.В нашият дом все още се консумира месо и няма как да не търся по - здравословни рецепти.Чудесни котлети, ще ги направя като теб без препичане за да станат леко алангле.
    Поздрави и лек и спорен ден !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...