1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

петък, 3 ноември 2017 г.

Cake Battenberg


Необходими продукти:

160 грама брашно
60 грама бадемово брашно
¼ чаена лъжичка сол
1 и ¼ чаени лъжички бакпулвер
170 грама меко масло
150 грама фина захар
1 пакет ванилова захар
3 големи яйца
2 супени лъжица прясно мляко

настърганата кора от 1 портокал
2 супени лъжици какао
1 супена лъжица ванилова захар
2 супени лъжици прясно мляко

¾ чаена чаша сладко от портокали, което се загрява  и се прецежда през сито, за да стане гладко
300 грама бадемов марципан
3 супени лъжици натурално какао

Приготвяне:

Включете фурната да загрява на 180⁰С.
В малка купа поставете брашното, бадемовото брашно, солта и бакпулвера.
С помощта на тел за разбиване, смесете всичко много добре.
В голяма купа, разбийте с помощта на електрически миксер маслото със захарта, докато станат на крем. Прибавете яйцата едно по едно, като след всяко, разбивайте с миксера до пълното му усвояване от сместа.
Прибавете брашното към маслената смес с яйцата и разбийте отново с миксера, докато получите гладко тесто. Накрая прибавете 2 супени лъжици прясно мляко.
Сместа разделете на 2 равни части.
Към едната част прибавете настъргана кора от един портокал.
Към другата прибавете разбитите на гладка каша какао, ванилова захар и 2 супени лъжици прясно мляко.
Изпечете двете смеси в две еднакви продълговати форми постлани с хартия за печене за 30-35 минути.
Готвите платки оставете да изстинат върху метална решетка.
Изравнете двете части, като изрежете подутината получена при печенето отгоре.
Поставете ги една върху друга и ги разрежете през средата, така че да получите дълги парчета с квадратни форми.
Марципана омесете с 3 супени лъжици какао, за да го оцветите в кафяво. Можете да го оставите и с натуралният му цвят. Разточете го между два листа хартия за печене на тънък лист с дебелина 2-3 милиметра. Диаметъра определете според големината на кейка, така че марципана да го обвие.
Намажете всяка част от кейка с портокалово сладко и го слепете шахообразно. Завийте го в марципана и го поставете в подходяща чиния за сервиране.





Да ви е сладко!
 

7 коментара :

  1. Ще го пробвам незнам кога и незнам дали ще се справя но ще опитам. А на вас мило момиче ще Ви кажа че имате златни ръце. Всеки ден с нетърпение отварям страницата Ви с надежда да има нова рецепта. Пожелавам Ви здраве.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това за мен е най-голямата награда :) Коментара Ви ме направи истински щастлива и дори само заради хора като вас, труда ми си заслужава!
      От сърце благодаря :)
      А кейка наистина си заслужава старанието, крайния резултат е изключително деликатен и разкошен!

      Изтриване
  2. Танче,
    кейка изглежда превъзходно.Справила си се чудесно, както и всичко, което правиш.Особено кейковете и тортите - царица си.Пожелавам ти интересна нова седмица.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, Ели, Веси 😊
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...